Конспирация: Милиони вярват, че Бил Гейтс е планирал появата на COVID-19, за да контролира световната здравна система

Конспирация: Милиони вярват, че Бил Гейтс е планирал появата на COVID-19, за да контролира световната здравна система
A A+ A++ A

Мистериозен вирус изненадва планетата и за месеци я поставя пред изпитание, по-страшно от войните. Милиони са заразени, хиляди измират, няма лечение, ваксината се бави, икономиките рухват една след друга.

Според Европейската служба за външни действия най-популярни са теориите, според които коронавирусът е биологично оръжие, създадено от отделни държави с цел да поставят останалите на колене - обичайните заподозрени са Китай, САЩ или Русия. Aнкети показват, че една трета от американците вярват в изкуствения произход на COVID-19, а не вярват на СЗО, която опровергава тази теза.

Че вирусът е създаден в лаборатория в Ухан, е убеден и самият президент Доналд Тръмп. Руските и китайските мистификатори пък агитират, че COVID-19 изобретен от американците и пренесен в Китай по време на военно-спортните игри в Ухан през септември 2019 г. В морето от откровени фейкове и полуистини се открояват някои теории, които се разпространяват с упорито постоянство.

Пандемията активира антиваксърите. Много от тях са убедени, че зад появата на коронавируса стои милиардерът Бил Гейтс, който от години финансира програми за масово ваксиниране в Африка и Южна Азия. В конспиративните кръгове го наричат евгенист (човек, който опитва да подобри расата, като елиминира по-слабите и некачествени екземпляри).

Привържениците на теориите на заговора вярват, че паниката около COVID-19 се разпалва, за да бъде предизвикано масово принудително ваксиниране. Чрез ваксината ще бъдат ликвидирани между 15 и 45% от населението на Земята, а над оцелелите ще бъде установен контрол чрез вкарани с нея чипове в тялото им.

През 2015 г. по време на конференция на частен американски фонд Бил Гейтс произнася реч, на която предупреждава, че най-страшната заплаха за човечеството не е ядрената война, а пандемия от вирус, който може да отнеме живота на десетки милиони хора.

“Заради недостатъчната подготовка на здравните системи може да настъпи епидемия от нова болест, по-страшна от ебола. Може да се появи вирус, при който заразените да се чувстват добре и да заразят други, като седнат в самолета или отидат в магазина", казва тогава милиардерът.

В тази реч привържениците на конспирациите виждат доказателство, че той още тогава е планирал появата на COVID-19, за да контролира глобалната здравна система.

През 2017 г. в авторитетното издание “Политико" излиза статия, която твърди, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс чрез щедрите си дарения е купила СЗО. Авторите твърдят, че на практика Гейтс е вторият след САЩ донор на организацията и така е подчинил целия ѝ дневен ред, а сега, когато Белият дом оттегли финансирането си, влиянието му става тотално. 

По този начин един от най-богатите хора в света е насочил огромен ресурс към кампании за ваксиниране в бедните страни, като е известно, че фондацията му е свързана с производители на ваксини. Много конспиративни сайтове още преди появата на COVID-19 писаха, че създателят на “Майкрософт" има дяволски план да намали световното население чрез ваксините, които осакатяват децата и правят жените стерилни, пише “24 часа“.

Така, щом се появи COVID-19, конспиролозите веднага насочиха вниманието си към богаташа, обвинявайки го, че иска да създаде и продаде колкото се може повече ненужни ваксини. В същото време вирусът ще изтреби милиони “излишни" хора, а останалите ще бъдат поставени под тотален контрол.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници