В края на изолацията: Кои държави са отворени и кои са затворени?

В края на изолацията: Кои държави са отворени и кои са затворени?
A A+ A++ A

В следващите редове ще видите актуална информация за пътуванията (18 май), която може да ви бъде от полза.

Европейски съюз: От 16 март ЕС забрани всички несъществени пътувания в чужбина. 

Албания: Всички граници са затворени за всички граждани. (с изключение за товарните автомобили)

Андора: Всички ски курорти вече са затворени и FCO не съветва да се пътува, освен при крайна необходимост. 

Армения: Мнозинството чуждестранни граждани, които са пътували от или през страни с огнища на COVID-19 в рамките на последните 14 дни, включително Великобритания, понастоящем не могат да влизат в Армения. 

Азербайджан: Азербайджанските власти удължиха преустановяването на всички търговски полети за пътници до и извън Азербайджан най-малко до 31 май.

Белгия: Ще можете да влезете в Белгия само ако живеете там или ако работите там. Белгийското правителство обяви планове за бавно започване на облекчаващи мерки. 

Босна и Херцеговина: На всички чуждестранни посетители е забранено да влизат в страната. 

България: Българското правителство обяви строги ограничения за международни пътувания, като забрани влизането на британски граждани. 

Хърватия: На 19 март хърватското правителство обяви, че ще затвори своите сухопътни граници за период от 30 дни. Хърватското правителство също така нарежда чуждестранни граждани, които нямат валидно разрешение за пребиваване, да нямат право да влизат в Хърватия. Международното летище Дубровниквече е затворено.  

Чешка република: Гражданите на Обединеното кралство без постоянно или временно пребиваване няма да могат да влязат в Чехия. Чехия започна да разхлабва блокирането си. Британските граждани и гражданите на ЕС, които правят командировки от три дни или по-малко, могат да влязат в Чехия, стига да имат доказателства, че са се подложили на отрицателен тест за Covid-19. 

Кипър: Кипърското правителство забрани на всички туристи да влизат в страната от 15 март до 30 април. 

Дания: Датската граница ще бъде затворена за чуждестранни граждани, които нямат „основателна цел“ за влизане в Дания поне до 10 май. 

Грузия: Вътрешният туризъм ще бъде позволен отново на 15 юни. От 1 юли сухопътните и въздушните граници на Грузия трябва да се отворят отново в съответствие с принципа за безопасни коридори и ще има постепенно възобновяване на полетите и международния туризъм.

Вижте повече на: Peika.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »