COVID-19 “внесен“ в Ясеновец от Германия?

COVID-19 “внесен“ в Ясеновец от Германия?
Pixabay
A A+ A++ A

По непотвърдена информация заразата в поставеното под карантина село Ясеновец е тръгнала от млад мъж, завърнал се от Германия, съобщава БНТ. Той е изкарал задължителната 14-дневна карантина, но е предал заразата на бебето си, а от там са се заразили и близките му.

Те са в три къщи ограничени, тези, заболелите, но движението в селото, търговските обекти, барчетата работят, не се спазват противоепидемичните мерки, което ни интервинира наистина да предприемем тази крайна стъпка”, обяснява заместник-областният управител на Разград Евгени Драганов.

Вчера в Ясеновец е направена пълна дезинфекция. От днес на всички входове и изходи на селото, включително и на черните пътища, са поставени КПП-та, за да се ограничи разпространението на заразата.

В селото има наши мобилни екипи, които следят за невъзможността хората да се струпват на едно място. Задължително трябва да се носят маски, както за открити, така и на закрити обществени места. Отделно хората, които са сложени под карантина, ще бъдат проверявани периодично”, казва комисар Божидар Божков, началник на "Охранителна полиция" в ОД на МВР-Разград.

Да излизат или влизат в селото се пропускат само хора, които отиват на работа или поради уважителни причини, както и транзитно преминаващи.

В болницата в Разград продължават да се правят тестове на контактни на заразените. Под задължителна домашна карантина за 14 дни в момента в областта са 775 души, завърнали се от чужбина.



 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »