Президентът Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника

Президентът Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника
A A+ A++ A

Българите все повече излизат от състоянието на хипноза след създаването на паника. Това каза президентът Румен Радев на дискусия за икономическите мерки в коронакризата.

По думите му задават се въпроси какви са пораженията върху икономиката и как ще продължи да се развива, какво виляние ще окажат на живота на хората, как трябва да бъдат продължавани всички тези мерки и др.
Радев подчерта, че най-важният ресурс за справянето с която и да е криза, е доверието в институциите, които я управляват. А едно управление се ползва с доверие, когато не взема решения в резултат на обществен натиск и пиар сметки, каза той.

Президентът посочи, че липсата на адекватни мерки ни изправя пред много по-дълбок проблем - задълбочаването на неравенствата.

Ако не успеем да овладеем тази тенденция, рискуваме дълбоки обществени разломи, деградация, растяща престъпност, заяви Румен Радев.

Той уточни, че неслучайно дискусията е озаглавена "Европейският опит и България", защото е важно да синхронизираме тези мерки. Радев обясни, че ние сме отворена икономика и когато нашите мерки закъсняват или са неработещи, това свива и без това ниската ни конкурентоспособност.

Положителното е, че тази криза извади на преден план нашите добродетели и силата ни като общество, посочи той и поздрави българите, които вместо страх, проявиха здрав разум, дисциплина, солидарност и отговорност към другия.

По този начин ние показахме способността ни да се мобилизираме и да се справяме с общи усилия с предизвикателствата, подчерта държавният глава.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »