Радев с нова порция критики към мерките срещу кризата

Радев с нова порция критики към мерките срещу кризата
Президентство
A A+ A++ A

Здравната криза предизвика социалната и икономическа криза. Още в началото на пандемията настоявах мерките да отговарят на три критерия – навременност, достъпност и безвъзмездност.

Това каза президентът Румен Радев на откриването на кръгла маса на тема “Социални и икономически измерения на кризата COVID-19. Европейски опит и България”, цитиран от БГНЕС.

На откриването присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе категорична, че на правителството му липсва програма за изход от икономическата ситуация, породена от COVID-кризата. Важно е да има втори щаб – икономически, предложи тя и добави, че т.нар. Икономически съвет към министър Емил Караниколов не се е събирал от миналата година.

Президентът Радев каза още, че българите излизат от състоянието на хипноза и питат какво се е случило реално, какви са пораженията и как ще продължи животът след това.

“Тази дискусия отваря врата към важната тема България след коронавируса”, заяви Радев и посочи, че е много важно мерките да бъдат адекватни.

Според него те обаче са неадекватни и на това се дължи задълбочаване на бедността.





Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »