Предимно слънчево и още по-топло – до летни температури

Предимно слънчево и още по-топло – до летни температури
Pixabay
A A+ A++ A

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне над планинските райони от Южна България. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен югозападен вятър. След пладне в Дунавската равнина вятърът ще започне да се ориентира от североизток и ще се усили. Ще продължи преносът на топъл въздух и максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса, на отделни места в низините - до 37, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месец май.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне над масивите от Южна България. Ще духа силен до бурен вятър от запад-югозапад. Топло с максимална температура на височина 1200 метра около 26 градуса, на 2000 метра – около 19.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, като след обяд по северното крайбрежие вятърът ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 26-31 градуса, по-ниски на север от н. Калиакра. Температурата на морската е 14-17. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »