Апелативна прокуратура остана без ръководител

Апелативна прокуратура остана без ръководител
След изслушването на концепциите на двамата кандидати главният прокурор Борис Велчев каза, че предстои труден избор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нито един от двамата кандидати за поста ръководител на Апелативна прокуратура - София, не успя да събере необходимия брой гласове и до избор не се стигна.

Висшият съдебен съвет (ВСС) не успя да избере ръководител на Апелативна прокуратура - София, след като нито един от двамата кандидати не можа да събере необходимите 13 гласа, предаде БГНЕС.

След като стана ясно, че срещу сегашния ръководител и кандидат за втори мандат Вичо Вичев има преписка за използване на документ с невярно съдържание в Инспектората на Върховната касационна прокуратура (ВКП), Вичев оттегли кандидатурата си.

Така за поста се състезаваха двама кандидати: Венцислав Андреев – прокурор в Софийска градска прокуратура, и Стойчо Ненков – прокурор в Апелативна прокуратура – София.

За Андреев гласуваха 4 от представителите на ВСС, за Ненков – 6. 14 от пуснатите бюлетини от членовете на ВСС са недействителни.

След изслушването на концепциите на двамата кандидати главният прокурор Борис Велчев каза, че предстои труден избор.

„Аз лично имах намерението да кажа, че г-н Вичев имаше един успешен мандат“, отбеляза Велчев, но посочи, че самият Вичев е взел решение да не участва в този конкурс.

#Борис Велчев #Главният прокурор #Стойчо Ненков #Вичо Вичев #Апелативна прокуратура #ВСС #Висшият съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино