ВМРО: Всички антикризисни мерки на ВМРО бяха приети

ВМРО: Всички антикризисни мерки на ВМРО бяха приети
A A+ A++ A

Всички антикризисни мерки на ВМРО бяха приети – намаляване на ДДС за туризма; защитата на длъжниците от банки и колекторски фирми, както и туроператорите да могат да връщат взето предплащане до 12 месеца.

Такива са част от почти всички приети предложения, направени от ВМРО като антикризисни мерки.

Предвидените в Закона за здравето правомощия на здравния министър за обявяване на извънредна епидемична обстановка да имат срок от 30 дни и тези правомощия да важат до края на обявената от СЗО пандемия.

Промените, които депутатите гласуват, се налагат, за да бъдат обезпечени противоепидемичните мерки след края на извънредното положение, но и в помощ на най-засегнатите сектори в икономиката ни.

Другите предложения на ВМРО, които бяха приети, са да се забрани запорът на сметките на общините до края на 2020 г., те да имат и възможност за пренасочване на средствата от битови отпадъци и снегопочистване към други дейности, свързани с дезинфекция заради пандемията. Това е крайно наложително поради факта, че общинските бюджети са ограничени и вече се затрудняват да покриват всички нужни разходи по преодоляване на пандемията.

Вече внесените концесионни такси по курортите да се приспадат за следващата година в случай, че държавата обяви намалена или нулева събираемост в рамките на тази. Мярката е с цел постигане на равнопоставеност между концесионерите и подпомагане българския туризъм.

Субсидия за чартърни полети на български лицензирани превозвачи, а при липса на възможност и от чуждестранни по ред, определен от министъра на транспорта и др.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »