Радев: В момента за политиците няма изгода – да се обединяваме, не разединяваме!

Радев: В момента за политиците няма изгода – да се обединяваме, не разединяваме!
Президентство
A A+ A++ A

В тези трудни дни за нас трябва да търсим не чертаенето на нови разделителни линии, трябва да търсим нашия общ интерес. Няма изгода в момента.

Това каза президентът Румен Радев пред медиите дни, след като положи цветя пред паметника на Незнайния воин по повод 75 години от края на Втората световна война, цитиран от БГНЕС.

Радев припомни съвместното изявление на президентите на САЩ и на Русия и призова за обединение.

В криза, в каквато сме в момента, а тя е многопластова, не говорим само за здравна криза – основните са здравни, социални, икономически, има вероятност тези фактори да тръгнат и към политически фактори. Най-важното е да търсим това, което ни обединява, така че да може да излезем по-силни, по-отговорни, по-сплотени за нашите граждани, посочи Румен Радев.

Президентът поздрави здравни работници, доброволци, полицаи, транспортни работници, както и всички българи, които по думите му, не се подадоха на паниката и пропагандата, не се подадоха на страха, а проявиха отговорност.

Има все по-растящи пороци в начините, при които се правят законите в България, каза още Румен Радев, попитан за одобрените на първо четене в петък промени в Закона за здравето. Президентът посъветва законотворците, когато се пишат такива важни закони да се отчита, че има Конституция.

Запитан дали одобрява предложението на опозицията да има анкетка комисия, която да следи за разходите, свързани с коронавируса, Радев каза, че самият той е отправил такъв призив още преди седмица. Много е важно да има доверие, каза Радев, а такова се гради с прозрачност и отчетност. Прозрачността е къде отива всеки лев – по какви критерии, кой ги харчи, заяви още Румен Радев. 



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »