В ход е 3-дневна спецакция на Пътна полиция

В ход е 3-дневна спецакция на Пътна полиция
МВР
A A+ A++ A

От 14:00 часа на 8 май до 02:00 часа на 11 май на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение. Основното, за което ще следят екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби, каза по време на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Патрулите ще бъдат стриктни и по отношение на използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.

Успоредно с това ще се извършва и контрол на скоростните режими, като за целта ще се използва цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери. 

Специален акцент в операцията са водачите на дву- и триколесни моторни превозни  средства. При тях ще се следи за недопускане на управление от неправоспособни водачи, състоянието и правилното поставяне на регистрационния номер. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"