Маринов: Ситуацията в Перник е овладяна

Маринов: Ситуацията в Перник е овладяна
МВР
A A+ A++ A

Първата ни задача бе да обезопасим района на аварията. Благодарение на своевременната реакция на местната и държавната власт ситуацията е овладяна и към момента дигата е поправена, съобщи министър Младен  Маринов, който заедно с колегите си – министрите на икономиката и на околната среда и водите, пристигнаха тази сутрин в Перник, веднага след получения сигнал за пробив в шламохранилище "Седми септември".

Своевременно са взети мерки за евакуиране на жители, населяващи къщи в най-ниската част на кв. „Калкас“.  За случая е уведомен главният прокурор Иван Гешев, съобщи още вътрешният министър и увери, че полицейските и пожарни екипи ще останат на място до пълното отстраняване на аварията. Към момента не се наляга допълнителна евакуация. 

Министър Караниколов допълни, че сигналът за аварията е получен в 9.15 часа, след като тя е овладяна специалисти от РИОСВ ще извършат проби на водата. По думите му започват проверки, които ще изясняват причините за възникналия проблем., ще се търси отговорност на собственика на съоръжението.  Най-важното е, че няма опасност за населението на Перник, заяви още министър Караниколов.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »