Борисов: Умолявам ви! Другите разпускат мерки - вие сте си били разпуснати! Над 100 заразени на ден отново затягаме мерките

Борисов: Умолявам ви! Другите разпускат мерки - вие сте си били разпуснати! Над 100 заразени на ден отново затягаме мерките
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов направи изявление за медиите днес след участието му в срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Премиерът обобщи резултатите от срещата, проведена чрез видеоконферентна връзка, с фокус върху подкрепата на ЕС за Западните Балкани за справяне със здравните и икономически последици от COVID-19:

"Приключи Европейският съвет. За радост, всички колеги, когато днес се изказваха, започваха със срещата в София за Западните Балкани.

Радостната новина е факт - с колегите се съгласихме и дадохме път на Албания и Република Северна Македония.

Мащабът на кризата с коронавируса изисква нашето единство. ЕС мобилизира много бързо пакет от 3,3 милиарда евро за Западните Балкани. Това са пари само за здравните системи.

Бях подкрепен и от много други колеги. Имаше недопустими за нас изказвания. Особено ме заболя това, че България е фашистка държава и не е спасила евреите. Нека колегите от Северна Македония си водят предизборната кампания, но не за сметка на България.

Моят приятел Мицотакис каза: И аз съм бил против Преспанското споразумение, но ние гърците го спазваме.

Що се касае за коронавируса – резултатите са изключително лоши. Пандемията не е отминала. Трябва да се спазват строго определени правила – дистанция, дезинфекция. При нарастване над 100 човека заболели, веднага ще затворим всичко, както преди. Всичко зависи от нас, от нашата дисциплина. Да се пазим един от друг, особено в градския транспорт – там маските са задължително.

Това, което другите държави наричат разхлабване, вие си бяхте разхлабени още от първия ден. Няма нито една мярка, която да е направена по-добре и по-навреме от нас. Затова още веднъж благодаря на Щаба".

При нарастване над 100 заразени човека на ден отново ще върнем отменените ограничителни мерки, предипруди премиерът Бойко Борисов след срещата на върха. “Резултатите в Европа са изключително лоши. Според института Кох пандемията не е отминалата. Днес на срещата на канцлера Меркел с президентите на провенциите тя обяви, че мерките  леко се отпускат.  Трябва да спазваме дистанция. Вие си бяхте разхлабени от първия ден. Нищо не е спирало - магазини, застрахователни компании, строителни фирми - всичко работи. 

Благодаря на всички, които са дисциплинирани”, заяви Борисов. Той заяви, че детските градини и ясли няма да бъдат отворени, защото е много опасно. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"