Станишев в световната левица - много титли за нищо

Станишев в световната левица - много титли за нищо
A A+ A++ A

След като 4 г. ни „радва" като премиер на Тройната коалиция, лидерът на БСП Сергей Станишев ни „зарадва" с избирането си за вицепрезидент на Социалистическия интернационал.

Така добавя нова титла към тази на временен председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС). (Дори може да бъде избран за постоянен председател, което би било постижение за българския „политически" „елит".)

Много хубаво, обаче другарят Станишев го няма никакъв там, където на теория трябва да го има – в опозиция на премиера Бойко Борисов и управляващите от ГЕРБ.

Освен някой кьорфишек как ГЕРБ потъпквали демокрацията, нищо съдържателно не излиза от БСП под ръководството на Станишев – за което вина имат и останалите другари в бившата компартия. И „столетницата" май я чакат още годинки в „опозиция".

С ПЕС и СИ Станишев се връща към премиерския си период, когато омайваше държавните и партийните ръководители в Европа с интелигентни изказвания и добър английски, но у дома управляваше основно градинката зад Министерския съвет. А Барозу се чудеше, защо, аджеба, нищо добро не се случва в София въпреки уверенията на Сергей.

Защото титлите от ПЕС и СИ не струват нищо без истински резултати – и то не просто партийни, ами в управлението на България.

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#Сергей Станишев #БСП #ПЕС #Социалистически интернационал #Партия на европейските социалисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »