US разузнаването: Изкуственото създаване на коронавируса е пълна конспирация

US разузнаването: Изкуственото създаване на коронавируса е пълна конспирация
Pixabay
A A+ A++ A

Американската разузнавателна общност развенча конспиративната теория, според която коронавирусът е биологично оръжие, заявявайки че той „не е произведен от човека или е генетично модифициран“, въпреки че все още се проучва произхода на вируса, предаде БГНЕС.

От службата на началника на националното разузнаване заявиха, че агенциите проучват дали епидемията е започнала от контакт с животни или е резултат от лабораторен инцидент.

По-късно президентът Доналд Тръмп заяви, че е видял доказателства, че вирусът е излязъл от китайска лаборатория.

Китай отхвърли теорията и разкритикува реакцията на САЩ за COVID-19.

Американското разузнаване потвърди в четвъртък, че е съгласно с “широкия научен консенсус” относно естествения произход на коронавируса.

“[Разузнавателната общност] ще продължи стриктно да изследва постъпващата информация, за да определи дали епидемията е започнала чрез контакт със заразени животни или е резултат от инцидент в лаборатория в Ухан”.

Това изявление е първият ясен отговор на американските агенции, развенчали теориите за конспирация – както от САЩ, така и от Китай – за вируса като предполагаемо биологично оръжие.

Вестник „Ню Йорк Таймс” съобщи, че висши служители на Белия дом са поискали американската разузнавателна общност да проучи дали вирусът идва от изследователска лаборатория в Ухан.

Разузнавателните агенции също са натоварени с задачата да определят дали Китай и СЗО са задържали информация за вируса, налична по-рано, казаха неназовани служители пред NBC News.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"