Швейцария позволи на деца до 10 години да прегръщат баба и дядо

Швейцария позволи на деца до 10 години да прегръщат баба и дядо
A A+ A++ A

Властите в Швейцария разрешиха на децата под 10 години да прегръщат бабите и дядовците си, съобщи ББС.

Според данни на здравното министерство учените са установили, че при контакт децата не могат да предават заразата. Въпреки това властите съветват срещите на двете поколения да са кратки, и децата да не остават за цял ден при възрастните си роднини. Според експертите срещите са изключително важни и за двете страни. Най-вече върху психическото им здраве.

Швейцария е една от страните в Европа, която обяви смекчаване на мерките наложени заради разпространението на коронавируса - COVID-19. От началото на седмицата отвориха врати цветарниците и фризьорските салони. Училищата и магазините, които не продават хранителни стоки също ще подновят своята дейност след две седмици.

Според учените в Германия, обаче все още не съществува категорично доказателство, че децата до 10 години не могат да предават болестта. Затова и властите там съветват да има физическа изолация между поколенията. Германия все още изследва как точно болестта протича без симптоми при децата. 

И във Великобритания остава в сила мярката децата да не влизат в контакт с бабите и дядовците си. Като цяло мнението на експертите, които следят всички данни свързани с коронавируса са, че трябва да се спазва физическа изолация, и че все още рисковата група са нашите родители, баби и дядовци.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"