Премиерът във Фейсбук: Образованието, грижата за децата и за учителите са основни приоритети на нашето правителство

Премиерът във Фейсбук: Образованието, грижата за децата и за учителите са основни приоритети на нашето правителство
A A+ A++ A

Както обеща премиерът днес Министерският съвет отпусна 136 млн лева за 21 национални програми за развитие на образованието през тази година. Преди дни Бойко Борисов увери, че кризата с коронавируса няма да засегне образованието у нас.

Днес министър-председателят отбеляза,че грижата за децата е най-важна.

Образованието, грижата за децата и за учителите са основни приоритети на нашето правителство. Въпреки ситуацията, в която светът се намира, ние продължаваме целево да финансираме този толкова ключов за нас сектор", написа във фейсбук той.

Средства, отпуснати от МС днес, ще бъдат за осигуряване на безплатни учебници, транспорт на ученици и учители, връщане на отпаднали деца в училище, осигуряване на достъп до интернет и техника, привличане на хора, които искат да преподават на ученици с по-слаби резултати.

"Продължава подкрепата ни за българските училища в чужбина, както и за музеите и библиотеките, които да бъдат места за провеждане на уроци и занимания. Много силен акцент поставяме и върху изучаването на природни науки, математика, технологии", обясни още Борисов.

"Отделяме средства по програмите за оборудване на модерни кабинети по тези науки, за експерименти и лаборатории за учениците, за създаване на цели центрове в училищата. Целта е да провокираме интереса на децата да се занимават и да избират технологични професии, защото те са ключови за нашето бъдеще", отбеляза премиерът.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »