Българският консул се срещна с моряците от „Свети Николай”

Българският консул се срещна с моряците от „Свети Николай”
Заловеният на кораба „Св. Николай" кокаин бил висококачествен, опакован в 108 бали, разположени в трюма. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На 31 август българският консул в Мадрид се срещна със седем от задържаните български моряци от кораба „Св. Николай", съобщиха от дирекция „Информация и ситуационен център" на Министерство на външните работи.

Българските моряци са в добро здравословно състояние и се спазват правата им на задържани, посочват от МВнР, цитирани от БТА и Дарик.

Целият екипаж е в испанската столица за провеждане на разпити, като все още не са завършили следствените действия.

Следващата седмица консулът ще се срещне и с останалите български граждани, се посочва в заключение на съобщението на МВнР.

Корабът „Свети Николай", плаващ под български флаг, беше задържан на 13 август, на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания, за превозване на наркотици.

Заловеният кокаин бил висококачествен, опакован в 108 бали, разположени в трюма.

Справка в морските регистри показва, че корабът „Свети Николай" е сменил съвсем наскоро името си. До преди по-малко от месец той е плавал с името „Бургас 3".

#Мадрид #България #Испания #Свети Николай #кораб #кокаин #Министерство на външните работи #МВнР #Кадис #наркотици #Бургас 3

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"