Истински бум на електронната обмяна на документи – броят им с над 3.5 пъти повече след коронавируса

Истински бум на електронната обмяна на документи – броят им с над 3.5 пъти повече след коронавируса
ДАЕУ
A A+ A++ A

Над 70 000 са заявените електронни услуги за април през Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), поддържана от Държавна агенция „Електронно управление“. През март техният брой е близо 20 000. Пиковите посещения в ССЕВ през този месец достигат над 100 в минута. Системата предоставя възможност гражданите, бизнеса и администрацията да взаимодействат по електронен път. Изпращането и получаването на съобщенията се удостоверява с квалифициран електронен печат на Държавна агенция „Електронно управление“.

Регистрираните потребители в Системата за сигурно електронно връчване към настоящия момент са над 58 560, като за последния месец са обработени над 7 500 заявления за създаване на профил. Само за един ден, на 21.04.2020 г. има регистрирани около 2000 физически лица. За месец април броят на регистрациите в ССЕВ е увеличен със близо 80 %.

Общият брой на лицата, предоставящи обществени и публични функции е 3905. Регистрираните администрации, включително второстепенни и третостепенни разпоредители с бюджетни средства са 1212. Броят на общинските администрации е 253. През ССЕВ до момента са изпратени над 261 000 съобщения.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »