Бойко: Страната ни е на първо място по най-малко жертви и заразени от коронавирус в Европа

Бойко: Страната ни е на първо място по най-малко жертви и заразени от коронавирус в Европа
A A+ A++ A

България е на първо място по най-нисък брой на заразени и починали, което е индикатор колко навременни и добри са били мерките. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на изслушването си в парламента за актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от COVID-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки, предаде БГНЕС.

По линия на здравеопазването ние първи започнахме да правим учения. Имахме и облекла, и тестове. Много бързо реорганизирахме индустрията и започнахме сами да си произвеждаме облекла и шлемове, заяви премиерът и подчерта, че ние имаме най-либералните мерки в Европа.

Нашите мерки са съобразени изцяло с препотъките на СЗО и затова създадохме кризисен щаб с най-добрите специалисти. Всеки ден медиите могат да получат отговори на въпросите си в никаква контролируема среда, отбеляза Борисов.

Понеже мерките са изключително навременни и точни, много добре прецизирани с народо-психологията, на практика ние имаме най-либералните мерки, подчерта премиерът от парламентарната трибуна.

На практика няма държава, да не говориме за региона, където има вечерен час, ние бяхме единствените, които не си затвориха църквите и манастирите. В момента, в който дойде платото или малкия пик, ние веднага дадохме възможност да бъдат ваксинирани децата, да бъдат възстановени женските консултации, плановите операции, инвитрото, припомни Борисов и отбеляза: Българите могат да се движат напрактика неограничен брой пъти до магазина, до аптеката, до банката и никой не ги проследява за това.

Той препоръча „горещо“ да се вслушваме в думите на щаба. Мерките у нас са толкова разхлабени, че те нямат аналог другаде в чужбина, заяви още Борисов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"