Газ до ламарините! Любител на силните усещания вдигна 372 км/ч с Ферари на магистралата (ВИДЕО)

Газ до ламарините! Любител на силните усещания вдигна 372 км/ч с Ферари на магистралата (ВИДЕО)
A A+ A++ A

В условията на пандемия пътищата из целия свят са по-пусти отвсякога. Немските аутобани са известни с липсата си на ограничения на скоростта и това в комбинация с намалелия автопоток е предпоставка за обичащите силните усещания на магистралите. Даваме ви един такъв пример.

Ferrari LaFerrari е първият хибрид на италианската марка, пуснат на пазара през 2013 година. До 2016 г. компанията е произвела 500 такива машини, след което изгражда още двеста LaFerrari Aperta. Цената на суперколата е повече от 1,3 милиона евро.

Хиперколата е оборудвана с 6,3-литров атмосферен V12 двигател с мощност от 800 конски сили и чифт електромотори, които повишават производителността до 963 конски сили.

Комбинираният агрегат позволява на автомобила да достигне от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди. Виждайки всичко това през очите на шофьора е наистина впечатляващо. Особено когато цифрите на скоростомера продължават да се увеличават.

Под оглушителния рев на своя V12, LaFerrari ускорява по права линия от 217 км / ч до триста, след което преминава на седма предавка и леко намалява темпа на скоростта. Няколко секунди по-късно и заявените максимални 349 км / ч от производителя проблясват и изчезват от електронния скоростомер.

Водачът натиска акселератора, а хиперколата продължава да набира скорост до 372 км / ч, пише блиц. Можем да считаме това за неофициален рекорд за допусканите на пътя автомобили, въпреки че настойчиво не препоръчваме и не съветваме да бъде повтаряно видяното.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"