Северна Корея отвърна на слуховете: Ким Чен-ун е жив

Северна Корея отвърна на слуховете: Ким Чен-ун е жив
A A+ A++ A

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е жив и здрав. Това заяви председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун е жив и здрав. Това заяви в неделя за CNN специалният съветник на президента на Република Корея Мун Чжон Ин.

Позицията на нашето правителство е твърда. Ким Чен-ун е жив и здрав. Той се намира в района на Вонсан от 13 април. Не са забелязани никакви подозрителни придвижвания, заяви съветникът на южнокорейския президент.

Официалният вестник на КНДР "Нодон синмун" съобщи по-рано, че Ким Чен-ун продължава да работи с документи и е изпратил благодарствено послание на работниците на най-големия строеж през последните години - модерния град Самджийон, на източното крайбрежие Вонсан-Калма.

Припомняме, че Ким Чен Ун за последно беше видян на 11 април. От тогава китайски медии публикуваха информация, че е мъртъв, а в Япония писаха, че е тежко болен. В публикацията на севернокорейския вестник не се казва на коя дата лидерът е благодарил на работниците, нито има нови снимки с него.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »