Собтвеникът на ИПК „Родина“: Разрушихме сградата по съвременна технология (СНИМКИ)

Собтвеникът на ИПК „Родина“: Разрушихме сградата по съвременна технология (СНИМКИ)
Изток Плаза Инвест
A A+ A++ A

Една от високите и най-знакови сгради в София, и символ на недовършените мащабни социалистически проекти ИПК „Родина“ днес бе разрушена чрез съвременен технологичен взрив с дистанционен механизъм, от фирмата изпълнител „Дени Специал“ ЕООД и подизпълнител „Хидрекс“ ООД. Процесът се осъществи съгласно детайлни технологични проекти, които бяха съгласувани с всички компетентни институции у нас, при стриктно спазване на изискванията за безопасност.

17-етажната сграда бе разрушена поради нефункционалните й характеристики и конструктивни проблеми. Периметърът около т. нар. „опасна зона“ бе ограничен с цел безопасността на гражданите и живущите в района.

„Предстои разчистване на терена, за да го подготвим за бъдещи инвестиции.Възложили сме на международна компания да изследва градоустройствените възможности на имота, както и да направи анализ на пазара на недвижими имоти в България. Тя трябва да ни предложи варианти за инвестиция. Имотът е с чудесна локация, на важен булевард в София. Искаме да направим възможно най-хубавия проект с комплекс от сгради и нещо красиво за града- за живущите в столицата и нейните посетители. Проект, който ще прoмени съвременния архитектурен облик на столицата. Когато сме готови, ще представим пред обществеността идеята и конкретния проект, който ще реализираме", коментира ръководството на Фирма „Изток плаза Инвест“, собственик на терена.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »