САЩ продължават да имат най-големи проблеми с COVID-19, в Европа постепенно ще отхлабват ограниченията

САЩ продължават да имат най-големи проблеми с COVID-19, в Европа постепенно ще отхлабват ограниченията
Pixabay
A A+ A++ A

Жертвите на COVID-19 по света вече са над 200 хиляди. В САЩ те са най-много - повече от 50 хиляди, а в пет други държави броят им надминава 20 хиляди. Данните са на университета "Джонс Хопкинс", цитирани от БНТ.


В американския щат Ню Йорк, който е най-засегнат от коронавирусната инфекция, ще разрешат тестове за COVID-19 да се правят и в определени аптеки. Целта е да се стига до 40 хиляди проби на ден.

Много щати вече премахната част от рестрикции, а на много места - като по плажовете на Калифорния, хората ги нарушиха сами.

Европейските държави продължават да обявяват планове за поетапно отслабване на строгите карантинни мерки. Във вторник това ще направи френският премиер Едуар Филип.

В стратегията са описани 17 приоритета, като извеждането от своеобразната блокада ще започне на 11 май.

От втори май испанците ще могат да тренират на открито, а от утре децата под 14 години ще могат да излизат на разходка за час.

“Искам да обявя, че ако развитието на пандемията продължава в положителна посока - както до сега, от втори май ще бъдат разрешени индивидуалните тренировки и разходките с членове на семейството. Разбира се, при строго спазване на предписанията на здравните власти”, казва испанският премиер Педро Санчес.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »