Съдят Алексей Петров след две седмици

Съдят Алексей Петров след две седмици
Делото срещу Алексей Петров беше насрочено за 12 декември тази година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След близо 3 години разследване делото срещу Алексей Петров беше насрочено за 12 декември тази година.

Софийският градски съд насрочи първото заседание по делото срещу Алексей Петров и още няколко човека за рекет и изнудване за 12 декември, предаде БТА.

След почти 2 години разследване на 7 ноември т.г. държавното обвинение внесе обвинителния акт срещу Алексей Петров и още петима души - прокурора Цеко Йорданов, Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов и Кирил Топалов, за престъпна група, която се е занимавала с изнудвания и други престъпления.

Докладчик по делото е съдия Румяна Ченалова, която гледа и делото за убийството, станало близо до дискотека „Соло“.

Тя беше съдията, който оправда бизнесмена Людмил Стойков по делото за пране на пари, източени от европейската програма САПАРД, но осъди за същото на 10 години затвор другия ключов подсъдим - Марио Николов.

От прокуратурата уточниха, че Алексей Петров е привлечен към наказателна отговорност за изнудвания, принуди и разгласяване на информация, представляваща държавна тайна.

Марчело Джотолов е обвинен за изнудвания, принуди, присвояване, както и за избягване установяването и плащането на данъчни задължения. Янко Попов е привлечен към наказателна отговорност за изнудвания. Кирил Топалов е обвинен за принуда, а прокурорът Цеко Йорданов – за осуетяване на наказателно преследване.

Алексей Петров беше задържан на 10 февруари 2010 г. при шумната операция „Октопод“ и тогава от МВР заявиха, че става въпрос за „изключително мощна и добре организирана йерархична престъпна група“, която е действала от 1997 г. Той беше освободен от ареста през октомври миналата година, след като изкара там 8 месеца.

Петров дори се кандидатира за президент, но спечели само в Бобовдолския затвор.

#Алексей Петров #Петров #Софийският градски съд #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници