Каракачанов: Ние в България нямаме нефт, газ и диаманти. Имаме една земя, която винаги е възраждала българската икономика

Каракачанов: Ние в България нямаме нефт, газ и диаманти. Имаме една земя, която винаги е възраждала българската икономика
A A+ A++ A

Ние в България нямаме нефт, газ и диаманти. Имаме една земя, която винаги е възраждала българската икономика. Земята и туризмът са от браншовете, в които работят най-много хора. Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов във връзка с икономическите мерки за справяне с кризата заради извънредното положение. 

5 млрд. идват само от туризма. Големите вериги магазини хранят с парите на бедните български пенсионери пенсионерите в Западна Европа. Не е логично да внасяме домати от Йордания, която има само 5% обработваема площ. Справедливо ли е черешите от Кюстендил да не се продават на българския пазар, а да отиват после мутрите и да ги изкупуват за жълти стотинки. Трябва да ядем неща, които знаем как да гледани. На много места стопаните ползват работници от 40 км. разстояние, уговорили сме да им се осигурят маски и ръкавици, но да се обере продукцията, информира Каракачанов. 

Според него министър Десислава Танева има интересно предложение. Да се доказва, че консервите не само са консервирани в България, но и че съдържат българска продукция. 

По отношение на туризма, нека това бъде Българското лято 2020. Сега е моментът българският туризъм да се обърне към българския клиент - с приемливи цени и качествени продукти. Българите знаем, че когато ни е най-зле, търсим спасение вътре в себе си. Нека почнем да си помагаме и да бъдем солидарни, призова вицепремиерът и лидер на ВМРО. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"