Китай: САЩ да спрат да ни критикуват

Китай: САЩ да спрат да ни критикуват
Клинтън, която е на обиколка в тихоокеанските острови, заяви, че в Тихия океан има достатъчно място за всички страни там, по-специално Япония и Китай. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Докато в САЩ предизборната кампания набира скорост, Китай заяви, че американските политически водачи трябва да спрат да критикуват неоснователно страната, да не се намесват в нейните вътрешни работи и да работят за подобряване на отношенията.

Американските политици, независимо към коя партия принадлежат, трябва да си дадат сметка, че в интерес на тяхната страна е да се отнасят обективно и разумно към развитието на Китай, заяви говорителят на китайското външно министерство Хун Лей, цитиран от АФП и БГНЕС.

Те би трябвало „да спрат неоснователните си критики към Китай, да престанат да се намесват във вътрешните му работи и да съдействат повече за взаимния интерес и сътрудничеството между Китай и САЩ, отнасяйки се по-отговорно", добави той.

Говорителят направи тези изявления в момент, когато държавният секретар Хилари Клинтън, която е на обиколка в тихоокеанските острови, заяви, че в Тихия океан има достатъчно място за всички страни там, по-специално Япония и Китай.

#САЩ #Китай #Хун Лей #Хилари Клинтън #държавен секретар на САЩ #Тихия океан #Япония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници