Чехия разби мрежа от фалшификатори, сред които и българи

Чехия разби мрежа от фалшификатори, сред които и българи
A A+ A++ A

Чешката полиция съобщи, че е разбила международна мрежа от фалшификатори, специализирани в производството на фалшиви документи, сред които има и българи.

Операцията била проведена след 18-месечно разследване. Полицаите задържали 19 души с албанска, българска, египетска, чешка и украинска националност, съобщи говорителят на отдела на полицията за борба с организираната престъпност Павел Хантак, цитиран от АФП и БГНЕС.

Четири незаконни помещения за производство на фалшиви документи са били разбити при операцията. Три от тях се намирали в апартаменти в Прага, а едно – в Унгария.

„Сред притежателите на фалшивите документи имало нелегални имигранти, на които те откривали пътя към различни дестинации в Шенгенското пространство, както и хора, които използвали фалшива самоличност, за да избягат от съдебно преследване", заяви Хантак в комюнике.

Членовете на мрежата могат да получат до десет години затвор при строг режим. Групата правела главно фалшиви чешки паспорти, лични карти и шофьорски книжки, както и фалшиви словашки, български, холандски, финландски, датски документи както и такива на страни от бившия СССР.

#Чехия #фалшификатори #Прага #Унгария #Шенген #СССР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"