Димитър Бербатов – новата девятка на „Фулъм”

Димитър Бербатов – новата девятка на „Фулъм”
Българският нападател Димитър Бербатов подписа официален контракт за две години с отбора на „Фулъм Атлетик”. Снимка: fulhamfc.com
A A+ A++ A

Димитър Бербатов подписа официално за две години с отбора на „Фулъм Атлетик”, обяви официалният сайт на лондончани.

„Изключително радостен съм, че подписах с „Фулъм” и от факта, че отново ще играя под ръководството на Мартин Йол”, сподели Бербатов пред официалния сайт на „котиджърс”, цитиран от БГНЕС.

„След като разбрах за интереса на „Фулъм” към мен, бе лесно да взема решение. Впечатлен съм от обстановката тук, всички ме накараха да се чувствам добре дошъл. В клуба витае много приятно и лично усещане и нямам търпение да започна", каза още българският футболист.

Нападателят може да дебютира за тима от Западен Лондон в гостуването на „Уест Хям” в събота.

Мениджърът на „Фулъм” Мартин Йол изрази радостта си от осъществения трансфер.

„Димитър е играч, на когото винаги съм се възхищавал. Той се справи страхотно под моето ръководство в „Тотнъм” и съм сигурен, че отново ще бъде така. Той притежава изключителна класа и технически възможности, които ще ми дадат опциите в атака, които исках. Когато не бележи голове, той създава възможности за своите съотборници”, посочи Йол.

„Много радостен съм, че успяхме да го убедим да се присъедини към нас, тъй като имаше сериозен интерес от страна на други клубове", сподели още холандецът.

Роденият през януари 1981 година Димитър Бербатов е юноша на благоевградския „Пирин”, а през 1998 г. преминава в ЦСКА.

За „армейците" нападателят отбелязва 26 гола в 49 мача в „А" група, преди да премине в „Байер Леверкузен” срещу 1.3 милиона евро.

С германския тим Бербатов игра финал на Шампионската лига през 2002 година, който „аспирините" загубиха от „Реал Мадрид”.

31-годишният български нападател пристигна в Англия през 2006 година, когато Йол го привлече в „Тотнъм” от отбора на „Байер Леверкузен”.

По време на двата си сезона на „Уайт Харт Лейн" той вкара 46 попадения в 102 мача във всички състезания.

През 2008 година Бербо стана най-скъпото попълнение в историята на „Манчестър Юнайтед”, след като бе привлечен на „Олд Трафорд" за малко над 30 милиона паунда.

Таранът вкара 56 гола в 149 мача с екипа на „Юнайтед” и през сезон 2010/2011 година стана голмайстор на Висшата лига, заедно с Карлос Тевес.

С „Юнайтед” Бербатов стана два пъти шампион на Англия, игра финал в Шампионската лига и стана голмайстор на Висшата лига през сезон 2010/11.

В последния си сезон на „Олд Трафорд" обаче благоевградчанинът загуби титулярното си място и рядко попадаше в игра, въпреки че отбеляза девет гола.

Той освен това е вечният голмайстор на националния отбор на България с 48 гола в 77 мача.

Нападателят е бил седем пъти футболист на годината на България (2002, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 година).

През този трансферен прозорец бившият капитан на националния отбор на България бе искан от отборите на „Галатасарай”, „Фиорентина”, „Ювентус” и „Тотнъм”.

Бербатов, който ще даде пресконференция в понеделник в София, на която ще обяви подробности около трансфера си в отбора на „Фулъм”, е първият българин шампион на Англия.

#Димитър Бербатов #Манчестър Юнайтед #Фулъм #Фиорентина #Ювентус #Тотнъм #Галатасарай #Мартин Йол #Байер Леверкузен #Пирин #Уест Хям #трансфер #ЦСКА #Шампионската лига #Реал Мадрид #Англия #Уайт Харт Лейн #Олд Трафорд #Карлос Тевес #Висшата лига #България #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници