Софийският университет 749-ти в света по представяне в интернет

Софийският университет 749-ти в света по представяне в интернет
Макар че е на първо място в България по добро представяне в интернет, висшето училище заема едва 324 място в Европа и 749 в света. Снимка: Мениджър
A A+ A++ A

Софийският университет „Св. Климент Охридски" е висшето учебно заведение в България, което се представя най-добре в интернет, според международната класация Ranking Web of Universities за 2012 г.

Висшето училище обаче заема едва 324 място в Европа и 749 в света, предаде „Дневник”.

В класацията за България второ място заема Нов български университет, който от световна гледна точка е на 1769 място по позиция в интернет.

На трето място е Техническият университет в София, съответно 1898 в света.

Класацията за присъствие в интернет разглежда четири основни критерия, за да подреди университетите.

С най-голяма тежест е това какво е влиянието на сайта на университета или колко са външните линкове, които получава той.

За подреждането е важно и какъв е броят на страниците, които поддържа основният домейн на университета и които са индексирани от най-голямата потребителска търсачка „Гугъл”.

При класирането 15% от оценката се влияе от публикуваните допълнителни текстови файлове (с разширение pdf, doc, docx, ppt).

Други 15% са за академичните текстове, публикувани в уважавани международни издания, както и за цитати от подобни текстове.

На първо място в класацията за присъствието в интернет е Харвард, следван от Масачузетския технологичен институт и Станфорд.

Първите в европейската класация са Кеймбридж, Оксфорд и Швейцарският федерален технологичен институт в Цюрих – съответно на 20, 25 и 29 място в световен мащаб.

#Софийският университет „Св. Климент Охридски" #България #Европа #Нов български университет #Техническият университет #София #Гугъл #Харвард #Масачузетския технологичен институт #Станфорд #Кеймбридж #Оксфорд #Цюрих

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"