Цветанов с визионерски пост във Фейсбук

Цветанов с визионерски пост във Фейсбук
A A+ A++ A

Какво е общото между осемдесетмилионна Германия и почти шестмилионна Дания, което ги прави така успешни в реакцията срещу Ковид-19?

Този въпрос задава председателят на ЕАЦС Цветан Цветанов в социалната мрежа "Фейсбук". И отговаря във визионерски пост, с паралели от чужбина публикувани във Forbes.com

Доброто лидерство в кризисна обстановка от жените в управленски позиции не само в Германия и Дания, но и в Нова Зеландия, Тайван, Исландия, Финландия и Норвегия изглежда е от решаващо значение за успеха на тези държави в борбата с вируса.

Какви са елементите на този успех?

Истината: Тези лидери казват истината не с цел да плашат, а за да призовът за сериозно отношение към сериозната опасност от една сериозна болест. Тяхната искреност, откритост и личният пример на сериозното им отношение към ситуацията мотивира гражданите да бъдат отговорни (Германия).

Решителност: С бързи, решителни и ясни мерки тези лидери изпреварват развоя на събитията (Тайван и Нова Зеландия).

Технологии: Чрез въвеждане на системи за проследяване на случаите на инфектирани с Ковид-19, както и безплатно тестване на голяма част от населението (Исландия) и разпространяване на достоверна информация за пандемията и мерките срещу нея чрез инфлуенсъри в социалните мрежи (Финландия) тези лидери намират начин да стигнат до хората в ерата на новите технологии и да улеснят справянето им с предизвикателствата на кризата в ежедневието.

Любов: В открит диалог с грижа и любов към гражданите, в случая към най-малките граждани - децата (Норвегия и Дания), тези лидери дават урок по стратегическа комуникация - как с човещина и прости думички да породиш съпричастност и емпатия, да накараш обществото да се чувства като общност.

Това са добрите примери на жени-лидери, за които трябва да чуваме!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »