Църквите в Пловдив под полицейска обсада, мобилизират целия ресурс за празниците

Църквите в Пловдив под полицейска обсада, мобилизират целия ресурс за празниците
A A+ A++ A

Полицията в Пловдив ще продължи с контрола по спазването на въведените ограничителни мерки и по време на предстоящите празници - Цветница и Възкресение Христово. Целият наличен полицейски състав ще бъде включен в осигуряването на обществения ред. Достъпът до всички 225 храма на територията на областта ще бъде контролиран.

Съветваме жителите на Пловдив и областта да бъдат отговорни, като се въздържат от излишни социални контакти и по възможност да ограничат посещенията си в храмовете. Съветваме онези, които не могат да се въздържат от посещения в църкви и манастири да използват лични предпазни средства, дори да са сигурни, че са здрави, съобщават от пловдивската полиция.  

Засилен контрол ще бъде осъществяван на КПП-тата на входно-изходните артерии, като съветваме пътуващите да се въздържат от безцелно движение.

Проверки ще бъдат извършвани в районите на железопътни гари и автогари. Предприети са мерки да не се допуска събиране на лица на определени места и тържища, на които се продават домашни животни.

„В условията на създалата се ситуация всеки един от нас не трябва да забравя, че едва ли има риск, който си струва да поема. Нека посрещнем настъпващите светли празници у дома със своето семейство”, допълват от ОД МВР – Пловдив.

Припомняме, че на брифинг от Министерството на вътрешните работи заявиха, че няма да намаляват КПП-тата, организацията по движението на гражданите по време на празниците Цветница и Великден, ще остане същата. Спрени са отпуските на целия личен състав, ще има полицейско присъствие край всички храмове в страта , които са около 4 000. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"