Самоубийството – основна версия за смъртта на турската студентка

Самоубийството – основна версия за смъртта на турската студентка
Нурчин Юнхан била студентка подготвителен курс в Медицинския университет. Живеела на 10-ия етаж в блок 8 заедно с приятеля си, който бил от Истанбул. Снимка: students.uni-sofia.bg
A A+ A++ A

Самоубийство е основната версия, по която работят криминалистите по случая в Студентски град, при който загина 20-годишно момиче от Измир, предаде Дарик радио.

Нурчин падна от 10-ия етаж на блок номер 8 на 29 август около 17:00 часа. Първоначално полицията работеше по две версии – самоубийство или убийство от ревност.

След продължилите близо денонощие разпити на приятеля на Нурчин – 21-годишния Илхан, стана ясно, че на този етап няма достатъчно основание да му бъдат повдигнати обвинения.

Нурчин Юнхан била студентка подготвителен курс в Медицинския университет. Живеела на 10-ия етаж заедно с приятеля си, който бил от Истанбул.

Блокът до 9-ия етаж се стопанисва от Софийския университет, а етажите нагоре се отдават на хотелски принцип.

Нурчин е полетяла от задната страна на блока, където мястото е неосветено. Някои от студентите чули скандал между Нурчин и приятеля й малко преди инцидента.

Те са се скарали, тъй като Нурчин е разговаряла чрез „Фейсбук” с бившия си приятел, който е от Кърджали.

В показанията си пред следователите Илхан е казал, че е бил ядосан и е искал да излезе от стаята. Казал й, че не иска да я вижда никога повече.

Тогава тя се хвърлила от прозореца, заявил пред следователите Илхан.

Първоначалните данни от аутопсията и извършените огледи показват, че по тялото на жертвата няма травми, различни от получените при падане от високо.

#Студентски град #Измир #Нурчин Юнхан #Медицинския университет #Истанбул #Кърджали #Софийския университет #Фейсбук #самоубийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"