Борис Джонсън се влошава, сложиха го на апарат за дишане

Борис Джонсън се влошава, сложиха го на апарат за дишане
A A+ A++ A

Британският премиер Борис Джонсън се е влошил през нощта, след като бе приет в болница заради нестихващите симптоми на COVID-19, за който бе доказан като позитивен миналата седмица. Джонсън е бил поставен на кислородна терапия заради все по-ниската сатурация и показатели на кислорода около и под 90%. 

Д-р Рупърт Бийл от Институт "Франсис Крик" разкри, че днес ще вземат кръв от Джонсън, за да се проследи имунният му отговор на инфекцията, както и да се видят маркерите за бъбречните и чернодробните функции, тъй като е известно, че коронавирусът удря и тези органи, освен белия дроб. Според медика Борис Джонсън ще мине и през ЕКГ за проверка на сърцето, както и скенер на белия дроб, за да се види състоянието на всички лобове. А несправяне със симптомите повече от 10 дни е "червена лампа" за всеки пациент. 

Все пак британските медии уточняват, че той е далеч от "тежко състояние" и все още може да изпълнява функциите си, макар и от болничното легло.

Въпреки това вече се спрягат имената на негови временни заместници, като най-често се говори, че премиерските задължения ще се наложи да поеме финансовият министър Риши Сунак. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »