Пловдивчанин без тераса слезе да пуши пред блока и му зашиха 5 бона глоба

Пловдивчанин без тераса слезе да пуши пред блока и му зашиха 5 бона глоба
A A+ A++ A

Пловдивчанин изпуши на брега на река Марица най-скъпата цигара в живота си. Тя му осигури глоба от 5000 лв. Мъжът слязъл да запали пред входа, защото няма тераса, но се преместил, за да няма контакт с хората наоколо. Секунди след това бил санциониран заради забраната да се посещават паркове и градини, разказва Нова тв.

"За да спазя един от законите, явно съм нарушил друг. Излизайки от входа, видях, че има медицински лица и пациенти и реших да спазя дистанция“, каза глобеният Любомир Яньов.

След това той отишъл до парапета на реката, намираща се на метри от реката, да си допуши и допие кафето. След по-малко от минута дошли служители на реда, които му написали акт с глоба от 5000 лв.

Яньов разказва: "Господинът ми каза да го последвам до полицейската кола. Стриктно изпълних указанията му. Излезе и неговият колега, легитимира се и ме помоли да напиша обяснение, написах го.

След това двамата полицаи седнаха в патрулката, след три минути ги попитах дали съм свободен да си ходя, но те казаха: "Не, в момента ви пишем акт за 5000 лева". Аз попитах защо и ми обясниха, че е, защото съм нарушил закона за здравето и се намирам в парк. Аз лично не знаех, че това е парк".

Любомир Яньов е категоричен, че ще обжалва глобата и се надява тя да бъде отменена, или поне намалена.

Междувременно с 5000 лв. е глобена жена, която обяснила, че е излязла да изхвърли боклука. "Видях жена, която видимо притеснена се приближи и ми каза:

"Ами аз изхвърлях боклука". Явно затова ѝ е съставен акт и на нея, отишла е и тя до реката и така", сподели още Яньов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »