Тръмп: 1000 военни медици ще бъдат разположени в Ню Йорк заради коронавируса

Тръмп: 1000 военни медици ще бъдат разположени в Ню Йорк заради коронавируса
A A+ A++ A
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че 1000 военни медици ще бъдат разположени в Ню Йорк заради огнището от коронавирус.
 
Федералната агенция за управление на извънредни ситуации и Министерството на здравеопазването са поръчали производството на 180 милиона маски, обяви Тръмп на пресконференция за ситуацията с COVID-19 в Съединените щати.
 
Доналд Тръмп също добави, че членовете на работната група за борба с коронавируса работят с болници и дистрибутори, за да се уверят, че приоритет се дава на тези, които имат най-голяма нужда. Той подчерта, че 29 милиона дози антималарийни лекарства се съхраняват в националните стратегически складове и могат да бъдат използвани за пациенти с COVID-19.
 
Броят на смъртните случаи от COVID-19 ще нараства тази и следващата седмица, каза президентът на САЩ.
 
Според президента районите на страната, които нямат големи огнища, молят федералното правителство за повече помощ, отколкото им е необходимо.
  
До 4 април броят на случаите на коронавирус на територията на САЩ достигна 277 205, като броя на смъртните случаи е почти 6 600, показват данните на Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ. Според информацията на университета Джон Хопкинс, САЩ са регистрирали близо 302 000 случая. 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"