СЗО: COVID-19 поразява все повече млади

СЗО: COVID-19 поразява все повече млади
Pixabay
A A+ A++ A

Все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от коронавирусната инфекция, предупреди Световната здравна организация (СЗО).

Експертите от организацията се опитват да разберат защо все повече здрави пациенти (без придружаващи заболявания – бел.ред.) се оказват в интензивни отделения с тежки форми на заразата.

“Все още има много неизвестни в момента”, заяви експертът на СЗО, д-р Мария Ван Керхове, по време на пресконференция в Женева.

„Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания. Това, обаче, което се вижда в някои страни, е че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт”.

Изявлението на експертите от СЗО идва в момент, когато 13-годишно момче без никакви други здравословни проблеми почина от COVID-19 в лондонска болница в понеделник. Семейството му дори не успя да присъства на погребението на момчето, защото бе под карантина. Момчето бе погребано служебно.

В Корея един от шест смъртни случая вследствие на Covid-19 е сред хора на възраст под 60 години, сочи още статистиката на организацията.

В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.

Миналата седмица във Великобритания пък почина момиче на 21 години, заразено с вируса. То не е имало никакви придружаващи заболявания. 



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »