Водещ онлайн букмейкър с нелоялен трик към своите клиенти в условията на пандемия

Водещ онлайн букмейкър с нелоялен трик към своите клиенти в условията на пандемия
A A+ A++ A

Една от най-известните и мощни онлайн букмейкърски къщи - bet365, извършва нещо трудно обяснимо, което може да се тълкува като нелоялен трик, който има за цел да подведе клиентите. Компанията в момента приема коефициенти за победител на световното първенство по снукър. Скандалното е, че въпросният планетарен шампионат е отложен, както и стотици хиляди други спортни събития, предвид пандемията от коронавирус, която е парализирала земята.

Bet365 е блокирал залозите за хиляди други събития, а доскоро в това число бе и световното в шефийлдския театър "Крусибъл", което традиционно приковава вниманието на хората, които обичат аристократичната игра с щеката, цветните топки и зеленото сукно. Изненадващо обаче онлайн букито, с централа в Стоук (Англия) и клонове из много други страни, изведнъж активира опциите за залози на снукър класиката.

За този факт ни алармира наш читател, възползвал се от възможността, която медията ни предоставя. Името на човека засега ще запазим в анонимност. Притежаваме и скрийншоти с въпросната дата 4 май, както и на имейл отговор от компанията, макат днес тя да промени датата на 4 август, което също е подвеждаща информация от тяхна страна. Проверката ни по случая показа, че сигналът е съвсем достоверен и наистина компанията за залози е пуснала гореспоменатата опция.

Подвеждащото е, че bet365 отлично знае, че световното по снукър е отменено, но въпреки това дава шанс на потребителите си да залагат. И то с изрично упомената крайна дата - 4 май (тоест - тогава турнирът трябва да стартира по мнението на bet365). По този начин компанията събира пари от залози на свои клиенти, които нямат инфо, че шампионатът се отменя. Още по-лошо е, че световната снукър федерация НЕ е обявила точна дата, на която този турнир ще се проведе. Има слухове за опити в края на годината или чак за догодина, но това са само догадки и няма нищо официално.

Ето защо буди меко казано недоумение това, че нашият читател е пуснал жалба до заложната къща, но е получил отговор, че първенството може да се състои през летните месеци. Това е лъжа, нали bet365 е заложил като крайна дата 4 май...

Световно по снукър през лятото няма как да има, предвид усложнената епидемиологична обстановка на Острова. 

Какво всъщност значи да заложите на победител на световното по снукър сега. Чисто и просто - загуба на пари. И не само, защото шампионатът не е ясно кога ще го бъде, а най-вече поради факта, че в световен мащаб валутите масово се обезценяват. Тоест - заложени сега, например, 1000 лева и върнати от компанията по вашата сметка заради непровеждане на световното, ще значи, че покупателната способност на тази сума ще е спаднала рязко в процентно измерение. Иначе казано - капакът щраква на мига. Който се хване обаче няма да може да се жалва, а единствено да се вайка...

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"