Рязко покачване на жертвите на Covid-19 във Великобритания

Рязко покачване на жертвите на Covid-19 във Великобритания
A A+ A++ A

Броят на жертвите на Covid-19 в Обединеното кралство надхвърли 2000 след рекордните 563 смъртни случаи за последното денонощие. Това е доста рязко покачване на жертвите, с близо 200 в сравнение с предишното денонощие.

Правителството продължава да е обект на критики, че не се правят достатъчно тестове, особено сред персонала на националното здравеопазване.

2352 досега са жертвите на пандемията в Обединеното кралство, като това са официално регистрираните случаи в болниците. Възможно е истинската бройка да е по-голяма. По последни данни в страната са тествани близо 153 000 души, от които 29 500 са дали положителни проби.

Има и такива, които се възстановяват. Синът на кралицата, принц Чарлз, който се самоизолира за седмица, се появи за първи път публично като сподели личното си преживяване.

„Това е странно, разочароващо и често стресиращо преживяване, когато общуването със семейството и приятелите повече не е възможно, а нормалните неща от живота изведнъж са премахнати“.

Престолонаследникът изрази голяма благодарност на хората от здравеопазването, които са на първата линия в борбата с пандемията и пожела по-добри времена на британците.

Междувременно министърът на отбраната Бен Уолъс заяви, че също се е възстановил след като се е самоизилирал за седмица с проявени синдроми на заболяването.

Отменени фестивали, солена глоба

В резултат на задълбочаващата се криза с коронавируса бе взето решение да бъдат отменени всички 5 културни фестивала в Единбург в Шотландия, включително Фриндж и Межуднародния фестивал на книгата. Това става за първи път за последните 70 години. Очакваше се провежданите през август фестивали да съберат близо 4,5 милиона зрители и 250 000 хора на изкуството.

Арестувана от полицията жена за нарушаване на новите строги разпоредби бе глобена 660 паунда. 41-годишната Мари Дину отказала да обясни причините за пътуването ѝ, когато била спряна от полицаите на гарата в Нюкасъл. На всичко отгоре Мари била с фалшив билет, за което тя била глобена допълнително 85 паунда. Тя ще трябва да плати и 80 паунда за съдебните разходи.

Британците са похарчили 160 паунда повече за алкохолни напитки в супермаркетите и магазинчетата, които продават алкохол през първите 3 седмици на март в рамките на паническото пазаруване заради коронавируса, отколкото нормално харчат за месеца.

Замърсяването на въздуха в Лондон е спаднало значително откакто бе наложена националната карантина. Страдащите от астма дишат по-леко, а лондончани виждат много повече звезди през нощта.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"