Бербатов с най-голяма заплата в състава на „Фулъм"

Бербатов с най-голяма заплата в състава на „Фулъм"
Във „Фулъм" Бербатов ще получава по 100 000 паунда на седмица, колкото и в „Манчестър Юнайтед". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Димитър Бербатов се уреди с изключително изгодна сделка във „Фулъм", според която ще вземе два пъти повече пари от който и да е друг играч на лондончани.

Мениджърът на тима Мартин Йол е убедил собственика Мохамед Ал Файед да плаща на острието 100 000 паунда на седмица, пише британският вестник „Дейли Експрес", цитиран от БГНЕС.

Толкова Димитър Бербатов вземаше и в „Манчестър Юнайтед". Общо на година това прави внушителните 5,2 милиона паунда.

Сумата по трансфера на Берба пък е 5 милиона паунда. 31-годишният българин пренебрегна „Ювентус" и „Фиорентина", за да избере лондонския тим и вероятно ще дебютира за „Фулъм" още в събота срещу „Уест Хем", макар все още официално потвърждение на трансфера от „Крейвън Котидж" да няма.

Това е забележителна сделка за „Фулъм", които по принцип се ограничават доста в бюджета си.

Димитър Бербатов ще взема над два пъти възнаграждението на следващия най-скъпоплатен играч на тима - Брайън Руис. Костариканецът получава 45 000 паунда на седмица.

Все пак действията на Мохамед Ал Файед и Мартин Йол бяха донякъде оправдани от желанието им да купят голямо име след продажбата на Муса Дембеле в „Тотнъм" и сигурното напускане на Клинт Демпси.

#„Фулъм" #Мартин Йол #Мохамед Ал Файед #„Манчестър Юнайтед" #„Ювентус" #„Фиорентина" #Муса Дембеле #„Тотнъм" #Клинт Демпси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"