Заработи буферният паркинг за ТИР-ове на летище „Узунджово“

Заработи буферният паркинг за ТИР-ове на летище „Узунджово“
МВР
A A+ A++ A

Временният буферен паркинг на бившето летище „Узунджово“ вече работи, съобщиха от МВР. Тази сутрин, с организиран конвой там са пристигнали първите 64 тежкотоварни автомобила. На бившето военно летище тази сутрин беше и директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков, както и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на Хасково Станислав Дечев, директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков и директорът на Областно пътно управление Хасково инж. Радостин Ламбрев, които координираха дейностите по логистиката на временния паркинг и следяха за изпълнението им.

Директорът на ГД „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков заяви, че опашката от тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Марица“ на изход към Република Турция се е стопила и вече е около 5 км. Пропускателната способност  на пункта в Турция е увеличена в резултат на проведените разговори между ресорните министри с турските им колеги и на ден вече преминават около 1200 тира. След като бъдат обработени на граничнопропускателният пункт, чакащите на буферния паркинг тежкотоварни автомобили се пропускат поетапно, съпроводени от полицейски патрули, поясни гл. комисар Кичиков.

Работата по обработката на терена продължава. Вече са монтирани осветителни тела, химически тоалетни и водоноски за нуждите на шофьорите. На паркинга има непрекъсната охрана, ще бъде осигурен и кетъринг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"