Генералът отсече: По-добре опашки по КПП-тата, отколкото кервани от военни камиони с трупове

Генералът отсече: По-добре опашки по КПП-тата, отколкото кервани от военни камиони с трупове
A A+ A++ A

„По-добре опашки по КПП-тата, отколкото кервани от военни камиони, изнасящи трупове”, лаконично отговори ген. проф. Венцислав Мутафчийски на въпрос относно проблемите по входно-изходните артерии на градовете. Той бе кратък в отговора си за това какво ще се случи, ако падне социалната изолация и дали няма да се разпространи болестта.

„Как така изолацията е временна мярка? Тя ще падне, ако го няма вируса, не може да я вдигнем в разгара на епидемията”, каза началникът на Националния кризисен щаб. Днес има 21 нови потвърдени случаи, като им и два нови областни града – Кърджали и Хасково с първи заразени.

Стана ясно, че от 8 март досега са тествани над 6000 души в България, като положителните случаи са 264. Извън българите у нас, двама военни са дали положителна проба за коронавирус – в Косово и Румъния, където са на мисия.

На въпрос при изтичането на карантината на хората, които са се завърнали от чужбина какво следва, той отговори:

„Те са свободни, щом не се развили заболяване. Имах възможност да разговарям с някои от тях. Казаха, че за една седмица два пъти са били проверявани от джипито им, и три пъти от полицията, което е чудесно”, каза Мутафчийски.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"