Ангелкова: Туризъм няма, всичко е замряло в световен мащаб

Ангелкова: Туризъм няма, всичко е замряло в световен мащаб
A A+ A++ A

Изключително тежко е състоянието на туристическия бранш в момента. Туризмът е спрял в целия свят. Ситуацията е много динамична и непредвидима. Безпокои ни най-много, че няма яснота кога ще приключи тази ситуация и е много трудно да се планира. Това заяви пред бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ситуацията е много тежка и за първи път секторът изпада в такава безпрецедентна криза в световен мащаб. Авиацията буквално също е спряла, добави Ангелкова.

На практика в момента работят само хотелите и то само със строги дезинфекционни мерки и румсървиз и те почти не функционират. По последни данни към 25 март в цялата страна нощуват общо 1025 души, което е нула цяло и някакъв процент в сравнение с миналата година по това време.

Ще предложим ваучери, препоръчваме ако е възможно потребителите да приемат ваучер до 24 месеца. Там са описани правилата. Това, което ЕК даде като препоръки е такъв ваучер да бъде осигурен. Ако туроператорът изпадне в несъстоятелност, това няма да навреди на потребителя. Ще може парите на потребителя да бъдат възстановени или той да бъде прехвърлен към друг туроператор, каза Ангелкова. Апелираме за единност и солидарност, да се приеме ваучерът от потребителите, ако имат възможност, призова Ангелкова. Дали сме възможност за пренасочване на пътуването за друга дата до 24 месеца и възстановяване на сумата, така ни задължава директивата, подчерта още министърът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »