23 фалшиви дипломи издали в Техническия колеж в Ловеч

23 фалшиви дипломи издали в Техническия колеж в Ловеч
В периода, когато са били издадени фалшивите дипломи, директор на колежа е бил Васил Кочевски, от началото на март изпълняващ длъжността е доц. Георги Рашев.
A A+ A++ A

Длъжностно лице в колеж в Ловеч е съставило 23 фалшиви дипломи за завършено висше образование.

Полицията в Ловеч е разкрила незаконно издаване на дипломи в Техническия колеж, а с определение на Ловешкия районен съд служители на полицията са иззели дипломи, дипломни работи, студентски досиета, главни книги, академични справки, протоколи за проведени изпити, учебни планове и други документи от служебните помещения на учебното заведение, съобщиха от МВР.

Срещу длъжностно лице от ръководството на колежа е образувано досъдебно производство за това, че през периода януари - февруари 2012 г., при условията на продължавано престъпление, е съставило 23 дипломи за завършено висше образование, в които удостоверило неверни обстоятелства, че лицата са завършили висше образование - степен „професионален бакалавър".

От полицията не уточниха име. По това време директор на колежа е бил Васил Кочевски, от началото на март изпълняващ длъжността е доц. Георги Рашев. И двамата не бяха открити за коментар, предаде БТА.

#Ловеч #фалшиви дипломи #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"