ГЕРБ не отстъпва, но иска диалог

A A+ A++ A

Управляващата партия ГЕРБ не е отстъпила от позициите си въпреки постигнатия снощи компромис за увеличаването на пенсионната възраст в преговорите със синдикатите, според шефа на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова.

„Мисля, че малко некоректно се анотират резултатите от снощните преговори. Ние искаме да има диалог, важно е да имаме синдикатите обратно на масата на преговорите. След снощните разговори ние направихме едно предложение, което за мен е един правилен компромис и от двете страни“, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова по bTV в четвъртък сутринта.

Вместо първоначално обявения вариант, който предвиждаше незабавно увеличаване на пенсионната възраст за всички категории труд с една година от 1 януари 2012, сега бе решено това увеличаване да стане плавно – по 4 месеца през 2012 г., 2013 г. и 2014 г.

„Това не е различно от това, което предлагаме. Когато направихме това предложение, категорично, много пъти съм казвала, че то не е краткосрочно“, каза тя.

„Не виждам промяна в позицията ни в среден и дългосрочен план. Това, че предлагаме реформата да се случи по-плавно, това, че връщаме синдикатите на масата на преговорите, мисля, е един разумен ход, но резултатите от това решение ще станат ясни днес, след 12 часа. Вие през цялото време искате да формулирате коя от страните е отстъпила. Ние сме категорични и ще видите това, когато то се гласува на бюджетна комисия. Отстъпление от позицията ни няма“, заяви Стоянова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"