Кабеларките пускат повече канали, за да ни е интересно да си седим вкъщи

Кабеларките пускат повече канали, за да ни е интересно да си седим вкъщи
МВР
A A+ A++ A

Националното сдружение на кабелните оператори е пуснало допълнителни програми, с които да се разнообрази прекарването на цялото семейство вкъщи. Това заяви изпълнителният директор на сдружението Валентин Георгиев, цитиран от БГНЕС.

Георгиев не скри, че малките кабелни оператори са много засегнати от създалата се ситуация с коронавируса. Някои от тях са затворили своите офиси временно, докато се ориентират в ситуацията и сега тепърва възстановяват своята дейност. Други са пуснали до 30% от персонала в неплатен отпуск с презумпцията, че три месеца ще продължи цялата криза.

„С тази мярка се цели минимизиране на разходите, защото не успяваме да съберем приходите, които да ни позволят да се покрием разходите“, обясни Валентин Георгиев.

Той посочи, че тези от операторите, които са възстановили своята дейност правят това при спазването на всички санитарни и здравни изисквания на властите. Един от проблемите, с който се сблъскват малките оператори е, че те не разполагат с голям брой служители, които да могат да редуват на работа.

Намален е до минимум контакта с клиентите. Техническият персонал в по-голямата си част отстранява аварии и не ходи по домовете. „Опитваме се дистанционно да помогнем по телефона при настройвана на рутери и телевизори, така че да не ходим по домовете на хората“, каза Георгиев.

От сдружението се отнасят с разбиране, че в момента на хората им е трудно да излизат и да си платят сметките.

„На хората им е трудно в момента излизането или те самите са притиснати от финансови затруднения, защото много от тях не си получават заплатите. Телевизиите и интернетът сега не са им на дневен ред, но без тях не е ясно какво ще правят… В тази ситуация това е единствената им връзка със света и трябва да бъде от първостепенно значение“, отбеляза Валентин Георгиев.

Той заяви, че за момента, въпреки всички трудности, от сдружението на малките кабелни оператори не изключват сигнала на потребителите.

„Що се отнася до спирането на сигнала ние се стараем това да не се случва за момента. Пуснали сме допълнителни програми, с които да разнообразим прекарването вкъщи на цялото семейство, доколкото това е възможно“, каза Георгиев.

Малките кабелни оператори се надяват големите телевизии да намалят таксите.

„Много ни се иска големите телевизии малко да редуцират таксите, които искат от нас в условията на извънредно положение, защото ние не сме в състояние да посрещнем този разход. Това може да доведе до фалирането на още оператори от нашия ранг“, добави още Валентин Георгиев. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »