ПИБ отрече да купува „Труд" и „24 часа"

ПИБ отрече да купува „Труд" и „24 часа"
ПИБ нарече „спекулативни" и „неверни" „усилените слухове, че собствениците на ПИБ Цеко Минев (на снимката) и Ивайло Мутафчиев почти са купили „Труд" и „24 часа". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първа инвестиционна банка (ПИБ) отрече информациите, че купува вестниците „Труд" и „24 часа".

В съобщение, разпространено в четвъртък и цитирано от „Медиапул", ръководството на банката нарече „спекулативни" и „неверни" „усилените слухове, че собствениците на ПИБ Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са пред финализиране на сделка за закупуване на пресгрупата, издаваща „Труд", „24 часа" и други издания".

„Напомняме, че дейностите, които една банка извършва, са точно регламентирани в Закона за кредитните институции. Банките не извършват нерегламентирана от закона дейност и не придобиват активи, несвързани с финансовата им дейност," се казва в официалното съобщение.

Основен приоритет на банките е кредитирането на успешни и перспективни проекти, подпомагане на развитието на бизнеса, като гарантират максимална сигурност на своите клиенти, заявяват от ПИБ.

Неофициалните информации за съдбата на „Медийна група България Холдниг" са твърде противоречиви, но според запознати продажбата ще бъде официално обявена до дни.

Освен лица и фирми, свързани с ПИБ, другите спрягани купувачи са от кръга на конкурентната медийна група, зад която стои Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев.

Собствениците на „Труд" и „24 часа" Огнян Донев и Любомир Павлов са разследвани за пране на пари във връзка с покупката на пресгрупата.

Срещу Любомир Павлов има и други обвинения, но се смята, че съдбата на разследването зависи от това дали те ще се оттеглят от издателския бизнес.

#Първа инвестиционна банка #ПИБ #Любомир Павлов #Огнян Донев #Цеко Минев #Ивайло Мутафчиев #Корпоративна търговска банка #КТБ #Цветан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »