"Заразяване" от 2011 - плашещо сходен с пандемията от COVID-19

"Заразяване" от 2011 - плашещо сходен с пандемията от COVID-19
A A+ A++ A

Когато излиза през 2011-а година филмът 270-то място по брой гледания за годината, през тази година лентата е на второ място по брой гледания, отбелязват от Флагман

Трейлър може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=4sYSyuuLk5g&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1mLVMDP2lJI5qHz4iamgxXGC9MUmI7zwHkW8qwEvDW3acQUpas_e2XAiA

В последните дни всички говорят за един филм, чийто сюжет удивително напомня случващото се по света.

Холивудската продукция „Заразяване“ („Contagion“) на Стивън Содърбърг разказва за разпространението на смъртоносна зараза, тръгваща от Китай и бързо обхващаща целия свят.

Любопитното е, че лентата е от 2011-а година, а приликите с пандемията от коронавирус, парализирала планетата в наши дни, са повече от плашещи.

Вирусът, наречен MEV-1, подобно на COVID-19, тръгва от пазар за животни в Китай, а твърденията (както и при нас) са, че причинителят му е прилеп. Заразата се предава бързо чрез допир, а симптомите са силна кашлица и температура.

Сюжетът е базиран върху последвалата истерия, паниката, която се разпространява по-бързо дори от самия вирус, фалшивите новини и глобалните последици върху съвременното общество.

Докато група лекари от Световната здравна организация се борят с пандемията и се фокусират върху разработването на лекарство, населението е обзето от лудост. Хората масово окупират супермаркетите, разграбвайки стоките от първа необходимост, а животоспасяващите лекарства в аптеките са изчерпани. В крайна сметка MEV-1 убива 26 милиона души по целия свят, а краят на филма е отворен.

Приликите между продукцията на Стивън Содърбърг и случващото се в наши дни са толкова шокиращи, че мнозина любители на конспиративните теории вече се питат дали филмът не е послужил за вдъхновение на някой болен мозък. Когато излиза през 2011-а година "Заразяване" заема 270-то място по брой гледания за годината. През 2020-а година лентата вече е на второ място по брой гледания.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »