Камило Плачи поема мъжкия национален отбор по волейбол

Камило Плачи поема мъжкия национален отбор по волейбол
Камило Плачи бе помощник на предишните наставници на отбора - Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов, а на 30 август беше избран за старши треньор. Снимка: bgvolleyball.com
A A+ A++ A

Камило Плачи е новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България.

Помощникът на предишните наставници на отбора - Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов, бе избран за старши треньор с 8 на 7 гласа по време на гласуване на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, съобщиха председателят на БФ Волейбол Данчо Лазаров и отговорникът за националния отбор Любо Ганев, цитирани от БГНЕС.

На Камило Плачи ще бъде предложен договор за четири години. Той няма да има право да води клубен отбор и вече има зададени цели.

Найден Найденов, който изведе България до четвъртото място на Олимпиадата в Лондон, пък получи седем гласа на гласуването в четвъртък.

Въпреки това Любо Ганев ще разговаря с него, за да остане в тима като помощник на Камило Плачи и треньор във федерацията.

Данчо Лазаров пък обяви, че се оттегля от оперативната работа, която вече ще падне върху плещите на двама нови изпълнителни президенти.

#волейбол #Камило Плачи #Найден Найденов #Силвано Пранди #Радостин Стойчев #Данчо Лазаров #Любо Ганев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »