35-годишен опитен пещерняк почина в Пирин

35-годишен опитен пещерняк почина в Пирин
35-годишен пещерняк почина в района над Бъндеришка поляна над Банско в Пирин. Отряд от 10 спасители го търси от 5:30 сутринта в четвъртък. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

35-годишен пещерняк почина в района над Бъндеришка поляна над Банско в Пирин, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Информацията за намерен мъртъв млад мъж беше получен около 13:00 часа, предаде БГНЕС.

Към 20:00 часа вечерта в сряда от района на връх Църна могила в ПСС-Банско се обадил турист, който казал, че се е загубил, бил обезводнен, изтощен, и се нуждае от помощ.

Спасителите поддържали връзка с 35-годишния мъж малко след 21:00 часа, след което телефонът му давал вече свободно.

Докато държали връзка, мъжът обяснил, че е тръгнал към върха по стълбовете на лифта, но давал противоречиви и неадекватни описания за това къде се намира.

Споделил само че бедства и че ще си организира бивак, за да преспи, тъй като имал опит в това. Бедстващият е звънял на свои приятели, които се намирали на сбор на пещерняци край село Карлуково.

След като връзката прекъснала, в 5:30 часа сутринта в четвъртък отряд от 10 планински спасители тръгва да търси бедстващия пещерняк.

Малко преди 13:00 часа на около 2700 метра надморска височина е открита раницата му, а под нея и безжизненото тяло на туриста. Той е бил добър планинар, въпреки че е диабетик.

В момента отряд спасители сваля тялото на починалия към Бъндеришка поляна, където го очаква линейка, за да бъде транспортиран до моргата на болницата в Разлог за аутопсия.

#Бъндеришка поляна #Банско #Пирин #Планинска спасителна служба #ПСС #диабет #Карлуково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »