Бабикян: Първанов – най-добрият приятел на ГЕРБ

A A+ A++ A

Най-добрият приятел на ГЕРБ е Георги Първанов, който в момента е високо представителен безработен, търсещ реванш срещу опонентите си в собствената си партия, заяви пиар специалистът Арман Бабикян.

„Георги Първанов няма какво да прави в момента, това не значи, че е направил нещо много в мандата си, но така или иначе той в момента е високо представителен безработен. Това го казвам не толкова в социален, колкото в политически контекст", заяви Бабикян пред БГНЕС, коментирайки поредната заявка на бившия държавен глава за завръщане в политическия живот на страната.

Експертът смята, че е нормално от човек като Първанов да търси реванш, особено след като загуби битката за лидерския пост в БСП и опитът му да произведе нещо като ПАСОК в България под формата на първите три букви от българската азбука (движението АБВ – бел.ред.) пропадна.

„Реванш на тепиха, на който той загуби битката", уточни Бабикян, призовавайки Първанов да послуша тези, включително сред собствените му привърженици, които още тогава го съветваха да не се впуска в подобна битка, защото ще я загуби, както и стана.

Според пиар специалиста Първанов очевидно иска да говори от позицията на морален авторитет.

„Но лошото е, че когато веднъж си загубил моралните си основания и то по този начин, е трудно да бъдеш такъв авторитет", посочи той.

Бабикян е категоричен, че Първанов дължи на обществото много отговори.

„Когато се представяте за морален императив на каквото и да било, даже на собствената си партия, ако щете, сте длъжен публично да обявите какво съдържа досието ви в Държавна сигурност”, подчерта той.

„Когато човек иска да бъде морален императив, първо е добре да изчисти въпросите около себе си", смята Бабикян.

Експертът коментира и отношенията между Първанов и настоящия премиер Бойко Борисов.

„Отношенията между Първанов и Борисов бяха повече от добри, даже повече от приятелски. Те имаха и общи приятели в лицето на г-н Валентин Златев", припомни Бабикян.

„Най-добрият приятел на ГЕРБ е Георги Първанов, защото ерозията и разцеплението на лагери в БСП минава през фигурата на Георги Първанов", категоричен е той.

„А това е един от добрите козове на ГЕРБ за предстоящите избори. И обратно, ако ГЕРБ спечелят изборите, това е единственият път, който дава възможност на Георги Първанов да се завърне начело на партията", заяви Бабикян.

Той добави, че освен за „съществуващото приятелството между тях, можем да говорим и за взаимна политическа изгода".

#Арман Бабикян #ГЕРБ #Георги Първанов #БСП #АБВ #ПАСОК #България #Държавна сигурност #премиер #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »